Tietoa yrityksestä

Smartvatten vesilaitoksille -palvelun tavoitteena on tarjota parhaat mahdolliset välineet vesihuoltoverkoston hallintaan. Luomme kokonaisvaltaisia ja intuitiivisia ratkaisuja yhdistämällä ohjelmistokehityksen, muotoilun ja vesitekniikan parhaita käytäntöjä. Keskitymme palvelun kehittelyssä päivittäiseen käyttäjäkokemukseen, jotta voimme varmistaa käyttäjille mukavan ja helpon toimintaympäristön.

Kaikki alkoi vuonna 2016 kun Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY järjesti innovaatiokilpailun, joka oli osa Älykäs vesi -hanketta. Kilpailussa ohjelmoinnin osaajat ja vesialan insinöörit pohtivat yhdessä uusia vesihuollon ratkaisuja olemassa olevan verkostodatan pohjalta. Tapahtuma pidettiin Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla ja sen tavoitteena oli kehittää ratkaisuja, jotka hyödyntävät muun muassa pumppaamoilta kerättyä dataa, säätietoja sekä energiankulutus- ja karttatietoja. Viikonlopun aikana syntyi useita ideoita, joista yksi oli meidän visualisointityökalumme.

 

Visualisoinnista analytiikkaan

HSY näki ideassa potentiaalia ja yhteistyö jatkui konsultointiprojektina, joka toteutettiin ketterän ohjelmointiperiaatteiden mukaisesti. Ohjelmointikehitystä tehtiin nopeina pyrähdyksinä yhdessä tulevien käyttäjien kanssa, millä taattiin kaikkien ominaisuuksien käytännöllisyys. Prosessin aikana visualisointityökaluun lisättiin yhä enemmän data-analyysiominaisuuksia ja analyysissä alettiin ottaa huomioon useampia tietolähteitä.

Pikkuhiljaa kävi selväksi, että työkalulla oli potentiaalia enemmänkin kuin vain yhteen konsultointiprojektiin. Muut vesilaitokset olivat osoittaneet kiinnostusta ratkaisuun. Ajatus omasta yrityksestä tuli keskusteluun ensimmäistä kertaa vuonna 2017 ja vuosi myöhemmin hieman alkuperäistä tiimiä isommalla kokoonpanolla perustettiin Neuroflux (nyk. Smartvatten vesilaitoksille). Päämäärämme oli alusta asti yksinkertainen: kehittää uudenlaista ja parempaa data-analyysia vesilaitosten tarpeisiin.

 

Kiihtyvää kehitystä

Kesä 2018 lähti liikkeelle vauhdikkaasti, kun Neuroflux osallistui Aaltoesin järjestämään Kiuas Accelerator -ohjelmaan, joka tarjosi paljon uutta ja käytännönläheistä tietoa kasvuyrityksen perustamisesta ja ensiaskeleista. Arvokkain mukaan tarttunut neuvo oli pitää asiakas aina keskiössä, mikä on osoittautunut tärkeäksi opiksi. Kovan työn ja onnekkaiden kohtaamisten ansiosta ohjelma johti kolmeen pilottiasiakkuuteen. Piloteista saimme hyödyllistä palautetta, mikä kiihdytti kehitysvauhtia entisestään.

Vuodesta 2019 eteenpäin yrityksen toiminta on keskittynyt edistyksellisten koneoppimiseen perustuvien mallien testaamiseen ja kehittämiseen, uusien datalähteiden hyödyntämiseen ja data-analyysin yleiseen paranteluun.

 

Kohti uusia markkinoita Smartvattenin avulla

Vuonna 2022 vesitehokkuuden asiantuntija Smartvatten hankki Neurofluxin tavoitteenaan nostaa vesitehokkuutta tarjoava palvelunsa uudelle tasolle ja liitti siihen ratkaisut vesilaitoksille. Yritys jatkaa nyt toimintaansa nimellä Smartvatten vesilaitoksille. Parannamme ja laajennamme ratkaisujamme, jotta vesilaitokset voivat hyödyntää keräämiään tietoja mahdollisimman tehokkaasti ja huoltaa arvokasta vesihuoltoverkostoaan. Osana Smartvatten Groupia voimme nyt laajentaa toiminta-aluettamme uusille kansainvälisille markkinoille.