Blogi

IWA World Water Congress: Älykkäitä ilmastoratkaisuja

Kansainvälisen vesiliiton järjestämä World Water Congress järjestettiin vihdoin syyskuussa kahden vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma toi yhteen tuhansia vesialan ammattilaisia Tanskan Kööpenhaminassa. Smartvatten vesilaitoksille -tiimi oli paikalla tapaamassa asiakkaita ja esittelemässä älykkäitä ratkaisuja heidän tarpeisiinsa.

Kansainvälisen vesiliiton järjestämä World Water Congress kokoaa yhteen vesialan ammattilaiset eri puolilta maailmaa – tavoitteena on saada mukaan myös vettä kuluttavat yritykset kaikilta toimialoilta. Tapahtuma toimii maailmanlaajuisena foorumina, jossa käsitellään kestävää vesitaloutta viiden päivän ajan.

Smartvatten oli osana Suomen vesifoorumin vesilaitoksille ja niitä palveleville yrityksille järjestämää osastoa, jossa meillä oli runsaasti mahdollisuuksia tavata kasvokkaisin sekä nykyisiä asiakkaita että uusia potentiaalisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

”Kaikkien näiden etätapaamisten jälkeen oli hienoa nähdä viimein kasvot Teams-kuvakkeiden takana”, myyntijohtaja Tuomas Koskinen sanoo. ”Arvostamme tiiviitä suhteitamme vesilaitosten kanssa ja keskitymme niihin ongelmiin, joita laitoksissa kohdataan päivittäin. Näin voimme auttaa ratkaisemaan nämä ongelmat.” Asiakkuuspäällikkö Petter Kohonen oli täysin samaa mieltä: ”Oli hienoa tavata kontakteja ja asiakkaita ensimmäistä kertaa kasvotusten ja keskustella mahdollisuuksista hyödyntää jätevesiverkoston tietoja”.

Älykkäitä ilmastoratkaisuja

”Konferenssissa korostetaan digitalisaation nopeaa kehitystä ja sitä, kuinka markkinoiden eri toimijat osallistuvat vesiverkoston kehitykseen, aina verkkoon liitetyistä sensoreista, jotka syöttävät dataa kehittyneisiin ohjelmistoihin analyysien ja tietojen saamiseksi”, Smartvattenin liiketoiminnan kehitysjohtaja Karl Jepsson toteaa. Markkinat ovat kypsymässä, ja näiden ratkaisujen skaalautuvuus ja käyttäjäystävällisyys lisääntyvät avoimien standardien ja API-integraatioiden ansiosta. Näin eri teknologiat voivat toimia yhdessä ja täydentää toisiaan asiakkaiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Kongressin teema ”Water for Smart Livable Cities” ja ensimmäisen Climate Smart Utilities -ohjelman lanseeraus korostivat älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja. Climate Smart Utilities -ohjelman tavoitteena on kannustaa vesi-, jätevesi- ja kaupunkiviemäröintilaitoksia kohti ilmaston kannalta älykkäitä ratkaisuja – tämä tavoite on myös Smartvattenille erittäin tärkeä. ”Siksi ratkaisumme on älykäs ja helposti käytettävä, eikä se vaadi alkuinvestointeja tai merkittävää infrastruktuuria”, Koskinen sanoo. ”Olemme pyrkineet vähentämään laitosten ympäristövaikutuksia älykkäimmällä mahdollisella tavalla.”

Haluatko tietää lisää jätevesiverkoston valvonnasta ja optimoinnista älykkäillä, räätälöidyillä ratkaisuilla? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen utilities@smartvatten.com tai ota yhteyttä suoraan Tuomas Koskiseen (tuomas.koskinen@smartvatten.com).