Blog

IWA World Water Congress: Slimme klimaatoplossingen

Na twee haar uitstel vond het World Water Congress van de International Water Association eindelijk weer plaats in september en bracht duizenden waterprofessionals samen in Kopenhagen in Denemarken. Smartvatten for Water Utilities was erbij om klanten te ontmoeten en zich te richten op slimme oplossingen die hun wensen reflecteren.

Het World Water Congress van de IWA brengt waterprofessionals van over de hele wereld samen – ook met het doel om waterverbruikende bedrijven uit alle sectoren te betreken – en biedt een wereldwijd forum over duurzaam watermanagement met kritische discussies gedurende vijf dagen.

Als onderdeel van de stands die waren georganiseerd door het Finse Waterforum voor waterbedrijven en organisaties die diensten aan hen leveren had Smartvatten ruim gelegenheid voor persoonlijke ontmoetingen met bestaande klanten en potentiële nieuwe klanten en partners.

“Nadat de meeste van onze ontmoetingen lange tijd op afstand waren, was het enorm leuk om eindelijk de gezichten te zien achter wat normaal de Teams iconen zijn”, zegt Sales Director Tuomas Koskinen. “We vinden onze nauwe band met de waterbedrijven erg belangrijk, en richten ons echt op de problemen die zij dagelijks tegenkomen zodat we kunnen helpen bij het oplossen ervan.” Client Relation Manager Petter Kohonen is het er helemaal mee eens: “Geweldig om contacten en klanten voor het eerst in het echt te ontmoeten en de mogelijkheden te bespreken om de data van het afvalwaternetwerk te benutten.”

Slimme oplossingen voor het klimaat

“Het congres benadrukt de snelle ontwikkeling naar digitalisatie en hoe verschillende spelers op de markt bijdragen aan het tot bloei komen van het waternetwerk”, zegt Karl Jepsson, Head of Business Development bij Smartvatten, “met alles van verbonden sensoren die data sturen tot geavanceerde software voor analyse en inzichten.” De markt wordt volwassen en zowel de schaalbaarheid als gebruiksvriendelijkheid van deze oplossingen wordt beter dankzij het gebruik van open standaarden en API-integraties, waardoor verschillende technologieën samen kunnen werken en elkaar kunnen aanvullen om klantproblemen op te lossen.

Het thema ‘Water voor slimme, leefbare steden’ en de lancering van het eerste Climate Smart Utilities Programme belichten slimme en duurzame oplossingen. Het Climate Smart Utilities Programme ‘zet zich in om water-, afvalwater- en stedelijke afvoerbedrijven te inspireren om steeds meer Climate Smart te worden‘ – een doel dat ook Smartvatten na aan het hart ligt. “Daarom is onze oplossing slim, gebruiksvriendelijk en zijn er geen investeringen vooraf nodig of belangrijke infrastructuur”, zegt Koskinen. “We zetten ons in om de impact op het milieu op de slimst mogelijke manier te verminderen.”

Wil je meer weten over het monitoren en optimaliseren van je afvalwaternetwerk met slimme oplossingen op maat? Neem contact met ons op via utilities@smartvatten.com of zoek direct contact met Tuomas Koskinen op tuomas.koskinen@smartvatten.com!