Blog

Oplossingen voor de uitdagingen van het afvalwaternetwerk met Smartvatten for Water Utilities

Oplossingen voor de uitdagingen van het afvalwaternetwerk met Smartvatten for Water Utilities

Onze toegang tot schoon water en een goed rioleringssysteem valt of staat met de kwaliteit en efficiëntie van onze waternetwerken. Waterbedrijven over de hele wereld werken iedere dag aan het onderhoud van talloze leidingen, pompstations en zuiveringsinstallaties. Het in de gaten houden van de staat van die netwerken is niet niks. Smartvatten for Water Utilities verzamelt, combineert en analyseert iedere beschikbare databron over het netwerk, waarmee uitdagingen vroegtijdig worden opgespoord en jij je kunt richten op de oplossingen.  

De creatie van onze afvalwaternetwerkanalyse service is direct gebaseerd op de problemen waar waterbedrijven mee te maken hebben, zoals het gebrek aan informatie over de staat van gigantische, verouderende netwerken, en beperkte beschikbare middelen voor reparaties en renovaties. Met de enorme hoeveelheid data die elke dag wordt gegenereerd door al deze netwerken en pompstations moest er een manier zijn om al die informatie in te zetten bij het overwinnen van de uitdagingen waar de waterbedrijven tegenaan lopen.

Een samenwerking van waterbouwkundigen en datawetenschappers resulteerde in een gebruiksvriendelijke datavisualisatietool, en is sindsdien uitgegroeid tot zeer gedetailleerde analyses en voorspellingen – en we werken continu aan het verbeteren en groeien van onze oplossing. We helpen waterbedrijven bij het benutten van hun data om slimme, goed geïnformeerde beslissingen te nemen over het dagelijkse onderhoud van hun netwerken en de langetermijnplanning van renovaties en uitbreidingen.

Data verzamelen & analyseren

Onze digitale oplossing in de cloud is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn en de waardevolle tijd van je mensen vrij te maken zodat ze zich niet bezig hoeven te houden met het opsporen van problemen maar zich kunnen richten op het oplossen ervan. In plaats van door grote hoeveelheden data te moeten doorzoeken voordat je die informatie kunt gaan analyseren, verzamelen en combineren wij iedere bestaande databron voor je. Denk aan historische en statische informatie over je netwerk en pompstations, doorlopende dagelijkse metingen en externe databronnen als het weer, energieverbruik, zeeniveaus en meer. Daarop gebaseerd bepaalt onze software het normale gedrag van jouw netwerk en doet voorspellingen voor de toekomst.

Afwijkingen opsporen

Bekijk de status van je volledige netwerk in één oogopslag in de kaartweergave, vind snel iedere veranderingen terug, en duik in de bijzonderheden van welk station of stroomgebied je ook wilt. Als er afwijkingen zijn van de normale gedragspatronen van je netwerk zet ons systeem automatisch een melding in gang – een stuk sneller dan het probleem normaalgesproken zou zijn opgespoord. Dat helpt je met tijdige oplossingen te komen voor voorvallen als verstoppingen, lekkages of potentiële capaciteitsproblemen.

Toekomstplannen maken

Door altijd de meest actuele informatie over de staat van je afvalwaternetwerk te hebben wordt het een stuk makkelijker om prioriteiten te stellen bij het inplannen van reparaties en renovaties voor de delen van het netwerk die het meeste aandacht nodig hebben. Met vol begrip van de uitdagingen van je netwerk wijs je middelen zo efficiënt mogelijk toe en werk je zonder zorgen aan het halen van je duurzame doelen op het gebied van uitstoot. In je gepersonaliseerde dashboard kun je specifieke uitdagingen van het netwerk volgen en op maat keuzes maken voor jouw netwerk en locatie. Bestudeer wat er gebeurt met je pompstations tijdens een specifiek seizoen of traceer de oorsprong van je instroom en infiltratie.

Smartvatten for Water Utilities is er trots op dat we de meest toegankelijke, veilige en slimste tool bieden die alle data van je afvalwaternetwerk zo goed mogelijk benut. Onze service is op basis van een abonnement, behoeft geen installaties of kostbare investeringen vooraf en is inclusief doorlopende begeleiding en advies van ons team.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor afvalwaternetwerken? Wij staan klaar om de service in detail te bespreken en de beste oplossing voor jouw netwerk te vinden. Neem contact met ons op via utilities@smartvatten.com!